Сьогодні ми познайомимося з Олександром Дівочий, бійцем 55 артилерійської бригади, який разом зі своїм побратимом Олексієм Совачем, створив сендвіч-бар "BRONIK" поблизу автовокзалу.
Знаходиться за адресою: проспект Соборний, 20а
Олександре, скажіть, будь ласка, як у Ваше життя прийшла війна?
- У 2014 році, влітку, пішов добровольцем в 55 артилерійську бригаду Запорізької області. Пройшов Попасну, Маріуполь, Гнутове, Мар«янку. Демобілізувався восени 2015, але потім через рік знову пішов служити вже в 25 Дніпровську повітряно-десантну бригаду до літа 2017 рік.
Олександре, чим ви займалися до АТО?
- Працював в будівельній фірмі. До цього, закінчив військовий інститут. Потім були 90-ті роки, армію почали розтягувати та розвалювати. Все це виглядало сумно. Так сталося, що я покинув військовий інститут на третьому курс.
Зустрів кохання в Запоріжжі та одружився. Почав працювати на будівництві, а потім це переросло у власний бізнес. Дуже довго займався цим професійно. Все йшло чудово, поки до влади не прийшов Янукович, а потім Майдан, війна. Я не міг бути осторонь, того, що відбувалося в моїй країні, тому я повернувся до армії.
Напевно, у Вашому житті є багато товарищів-побратимів, з якими ви зустрічаєтесь?
- Так, дійсно в моєму житті тепер дуже багато товаришів, побратимів. Ми з моїми побратимами утворили цей проект 'BRONIK'.
Чому саме назва 'BRONIK'? Як ви її придумали?
- Над назвою думали досить довго. В нас були варіанти назвати 'BRO-NIK' типу BRO – бронежилет воїни АТО, NIK-молодь. Потім все-таки вирішили залишити назву 'BRONIK'. Так і виникла назва. Думаю, дуже круто вийшло.
Розкажіть детальніше про фаст-фут 'BRONIK'?
- Ідея виникла раптово, просто дивився в Інтернеті, що бійці гуртуються та створюють власні проекти. Так мене надихнули хлопці з Києва, з бізнесом 'VeterannoPizza'. Я вирішив, щось подібне створити. Зателефонував товаришу, домовитися про автопричепи, а вийшло так, що він також про цю ідею думав. Потім ми ще запросили третього товариша. Ми разом з побратимами відновлювали автопричепи та зробили витяжку, полички, відновили вітрину, змінили фасад та дуже багато чого ми зробили своїми руками.
Які у вас плани на майбутнє?
- Звичайно — це розширення і велике приміщення.
Як довго ви вже працюєте?
- Ми працюємо лише другий місяць. Відкрилися ми 21 червня 2018. На мій погляд, це трішки не коректне питання, звісно ж залишився. Дуже добре, що народ оговтався від радянського ярма.
Що входить у ваш асортимент? Чи співпрацюєте ви з іншими воїнами/ветеранами АТО?
- Каву ми отримуємо від компанії „Чубата кава“, де засновником є також учасники АТО. Перші та другі страви від кафе „Кримський УКРОП“, де власниками є сім„я переселенців з Криму. Також, до кави, ми пропонуємо печиво власного виробництва "KOZAK" від воїна Руслана.
Формат їжі сьогодні — це сендвіч і лаваш з сиром, плюс напої : натуральний лимонад, кава, молочні коктелі. Думаємо, як залучати клієнтів — вивчаємо попит. Ми сподіваємося привернути увагу тих людей, які не хочуть їсти на автовокзалі шаурму.
В нашому закладі ми принципово не продаємо алкоголь.
Чи допомагаєте ви українській армії?
- Як завжди, частина прибутку йде на підтримку нашої армії. Тому приходьте та приводьте свої друзів.
_____________________________________________________________________
Матеріал підготували: Юлія Усс та Олександр Богун